Zonnestroom

Begin jaren negentig begon de ontwikkeling van zonnestroom voor het eerst. In de afgelopen jaren is de ontwikkeling steeds verder gegaan. De laboratoria zijn ze steeds meer opzoek naar goedkopere toepassingen vergeleken met de huidige zonne-energie. Waardoor investeren in zonnestroom steeds voordeliger wordt. De Nederlandse regering werkt hier ook aan mee doormiddel van subsidie. Maar ook milieuorganisaties proberen het gebruik te stimuleren. Ze doneren veel geld aan onderzoeken naar zonnestroom en het gebruik hiervan in huishoudens.

Hoeveel huishoudens gebruiken Zonnestroom?

Volgens het CBS gaan steeds meer huishoudens gebruik maken van zonnestroom. Vorig jaar is er twee keer zoveel zonnepanelen geplaatst als het jaar ervoor. Het plaatsen van zonnepanelen geeft een sterk stijgende lijn aan in Nederland. Toch blijft het gebruik van zonnestroom achter vergeleken met het totale stroomverbruik. Er komen steeds meer Nederlanders bij met zonnestroom, maar ze zijn nog lang niet allemaal overgestapt. We horen dan ook nog niet bij toplanden als Duitsland, Spanje en Italiƫ.

Stijging van het verbruik

Dat het een duurzame en vooral voor de gebruiker goedkope manier is van stroom opwekken dat wisten we al langer. Maar veel Nederlanders wachten met de aanschaf vanwege de nu nog hoge aanschafprijs. Het verbruik is in 2011 enorm toegenomen door de subsidie maatregel. Voor veel Nederlanders wordt het aanschaffen van materialen voor zonnestroom nu een stuk goedkoper.

Waarom investeren in zonnestroom?

De Nederlandse regering gaat steeds meer investeren in zonnestroom. Het zorgt ervoor dat Nederland een schoner land wordt. Ongeveer de helft van de zonnepanelen wordt ook geplaatst met subsidie. Dit stimuleert Nederlanders duidelijk om mee te werken aan een beter milieu en een lagere CO2 uitstoot. Als u ook wilt investeren dan kunt u vrijblijvend een offerte opvragen via onze website.

Comments are closed.