Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
zonnepanelen-garant.nl Advies- en infopunt zonnepanelen
zonnepanelen-garant.nl

Zonne-energie

Zonne-energie heeft laatste jaren aan populariteit gewonnen als milieu vriendelijke energiebron. Zonlicht is een bron die bijna altijd aanwezig is. Dit licht kan worden omgezet als zonne-energie en uw woning zo te voorzien van energie. Het zonlicht wordt opgevangen door zonnepanelen of zonnecollectoren. Vervolgens wordt het licht omgezet tot energie voor in uw woning.

 

Waarom is zonne-energie steeds populairder?

Zonne-energie is een duurzame manier van energie, maar het bespaart ook veel kosten in huishoudens. Als huishouden werkt u mee aan een beter milieu door de vermindering van CO2 uitstoot. Maar een gemiddeld huishouden kan met zonne-energie tot wel 45% besparen op de energie en gasrekening. Er zijn ook nog eens verschillende subsidies waardoor de aanschaf van zonnepanelen of zonnecollectoren goedkoper wordt.

 

Hoe wordt zonne-energie toegepast?

Er zijn verschillende methodes om zonlicht op te vangen en om te zetten in energie. De meest gebruikte methodes zijn zonneboilers en zonnepanelen.

Zonnepanelen worden op uw woning geïnstalleerd en aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Zodra er zonne-energie wordt opgevangen kunt u hier direct gebruik van maken op uw netwerk.

Bij zonneboilers wordt zonlicht gebruikt om water te verwarmen en door uw huis te laten lopen als verwarmingselement.

 

Besparen met zonne-energie

Zonne-energie is niet alleen heel mooi voor het milieu, maar u kunt er jaarlijks veel geld mee besparen. Naast zonne-energie bent u nog gewoon aangesloten op het energie en gasnetwerk. Als er zonlicht aanwezig is dan doet de zonne-energie haar werk en wordt uw huis voorzien van stroom en warmte. Deze toepassing zorgt al snel voor 45% van uw stroom en warm water voorziening. Hiermee kunt u een hoop geld besparen op uw energie rekening. Bespaar nu zelf ook door het gebruik van zonne-energie. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor de mogelijkheden in uw woning.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Interesse in zonnepanelen en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie? Bij het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk om meer dan één installateur te contacteren. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook merken, onderhoudscontracten, termijnen, ... correct vergelijken. Via ondertaand offerteformulier kan je vrijblijvend voorstellen aanvragen bij erkende installateurs van zonnepanelen uit uw regio.