Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
zonnepanelen-garant.nl Advies- en infopunt zonnepanelen
zonnepanelen-garant.nl

Zonnestroom

Begin jaren negentig begon de ontwikkeling van zonnestroom voor het eerst. In de afgelopen jaren is de ontwikkeling steeds verder gegaan. De laboratoria zijn ze steeds meer opzoek naar goedkopere toepassingen vergeleken met de huidige zonne-energie. Waardoor investeren in zonnestroom steeds voordeliger wordt. De Nederlandse regering werkt hier ook aan mee doormiddel van subsidie. Maar ook milieuorganisaties proberen het gebruik te stimuleren. Ze doneren veel geld aan onderzoeken naar zonnestroom en het gebruik hiervan in huishoudens.

 

Hoeveel huishoudens gebruiken Zonnestroom?

Volgens het CBS gaan steeds meer huishoudens gebruik maken van zonnestroom. Vorig jaar is er twee keer zoveel zonnepanelen geplaatst als het jaar ervoor. Het plaatsen van zonnepanelen geeft een sterk stijgende lijn aan in Nederland. Toch blijft het gebruik van zonnestroom achter vergeleken met het totale stroomverbruik. Er komen steeds meer Nederlanders bij met zonnestroom, maar ze zijn nog lang niet allemaal overgestapt. We horen dan ook nog niet bij toplanden als Duitsland, Spanje en Italië.

 

Stijging van het verbruik

Dat het een duurzame en vooral voor de gebruiker goedkope manier is van stroom opwekken dat wisten we al langer. Maar veel Nederlanders wachten met de aanschaf vanwege de nu nog hoge aanschafprijs. Gelukkig kan je genieten van enkele interessante maatregelen die de financiering in zonnepanelen een stuk aantrekkelijk maakt.

 

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Interesse in zonnepanelen en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie? Bij het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk om meer dan één installateur te contacteren. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook merken, onderhoudscontracten, termijnen, ... correct vergelijken. Via ondertaand offerteformulier kan je vrijblijvend voorstellen aanvragen bij erkende installateurs van zonnepanelen uit uw regio.