Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
zonnepanelen-garant.nl Advies- en infopunt zonnepanelen
zonnepanelen-garant.nl

Zonnepanelen prijs

Door nieuwe technieken is de zonnepanelen prijs de laatste jaren sterk gedaald.  Een investering in zonnepanelen wordt dan ook steeds sneller terug verdiend. Op deze pagina vind je meer info over de gemiddelde jaarlijkse kosten en info over het aantal panelen dat je nodig hebt. Voor accurate prijzen raadpleeg je best de website zonne-paneel.net.  Op de pagina ‘prijzen zonnepanelen‘ vind je een duidelijk overzicht met richtprijzen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De prijs voor zonnepanelen hangt grotendeels af van de oppervlakte van je installatie. Het vereiste aantal zonnepanelen kan je zelf berekenen aan de hand van je jaarlijkse energieverbruik. Daarmee bepaal je ook hoeveel je kan uitsparen op je energiefactuur. Een overzicht van het aantal zonnepanelen volgens het aantal personen vind je in dit artikel.

Een gemiddeld huishouden verbruikt al snel 4500 kWh per jaar. Hiervoor heb je een installatie nodig van 4100 WP (totale vermogen), wat je bereikt met 16 zonnepanelen. Hiermee bespaar je heel wat energiekosten uit (jaarlijkse energieverbruik x de energieprijs van € 0,25 = de jaarlijkse besparing). De opbrengst is zo groter dan de kosten voor zonnepanelen.

Benieuwd naar een prijs op maat van jouw situatie? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende installateurs van zonnepanelen uit jouw regio via de offertepagina

 

prijs zonnepanelen

 

Wat kosten zonnepanelen mij jaarlijks?

De zonnepanelen prijs is een aanschafprijs en hierna worden er weinig kosten meer gemaakt. Zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar of langer mee, dus je kan lang winst halen uit je investering. Wat zonnepanelen je jaarlijkse kosten, kan je eenvoudig berekenen door de investering te delen door de levensduur van de zonnepanelen. Je trekt hier vijftig procent van de energierekening af en je zal zien dat je de investering snel terugwint. Zo verdien je de aanschaf in ongeveer 8 à 10 jaar terug.

 

Prijs zonnepanelen

De exacte prijs voor zonnepanelen hangt af van verschillende factoren: het rendement, de oppervlakte, het type zonnepaneel … Daarom is het moeilijk een richtprijs te geven. Wil je de precieze kostprijs van zonnepanelen weten op maat van jouw situatie? Je kan eenvoudig prijsvoorstellen op maat vergelijken door een aanvraag in te dienen via de offertedienst.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Interesse in zonnepanelen en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie? Bij het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk om meer dan één installateur te contacteren. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook merken, onderhoudscontracten, termijnen, ... correct vergelijken. Via ondertaand offerteformulier kan je vrijblijvend voorstellen aanvragen bij erkende installateurs van zonnepanelen uit uw regio.